Al plenari de dimecres vam passar 17.000 euros de la partida que havia sobrat a l’institut per a material escolar, a incrementar la despesa de llibres del col·legi Parmerar, a demanda de l’ampa, perque enguany havien tingut que canviar alguns llibres i havien superat l’ajuda prevista per ells mateixos. Ha segut fácil perquè Benicàssim duu dotze anys oferint la gratuïtat de llibres als escolars de les escoles públiques del poble.
En eixa sessió van passar tres coses flagrants. Per un costat, es va demostrar que d’un dia per a un altre, no s’aconseguix que la gestió dels bancs de llibres funcione bé. Hi ha que treballar anys per a que el sistema es regule per si mateixa, en eficacia per part dels centres. Per tant, l’invent del conseller Marza, a qui no li lleve la bona intenció, necessita més meditació i atendre als ajuntaments que ja hem fet els deures. Perquè si no, als pares i mares els porten desorientats.
La segona cosa prové de la intervenció d’una regidora de Compromís que, va qüestionar que els llibres foren tan cars. I tant que ho són! Més si penses que un curs no només són llibres, sino altres materials. Per això portem al meu poble dotze anys ajudant als pares en eixa despesa.
I la tercera cosa és que, quant els polítics actuem con cal, tot els va millor als ciutadans. Per això eixa modificació de crèdit es va aprovar per unanimitat i per això, els pares i mares del Parmerar, enguany que els fa més falta, tindran ja llibres gratuïts i sin esperar a una conselleria que encara s’ho esta pensant.